Wrap cu resturi de friptură

Se întâmplă, de multe ori, ca să vă rămână de la o friptură, rămășițe (așa-numitele “leftovers”) de carne și garnitură de la un prânz sau o cină copioasă. A doua zi le puteți reîncălzi pur și simplu (cuptorul cu microunde face o treabă excelentă în acest caz), ori, dacă vreți “ceva nou”, puteți pregăti un wrap. Adică puteți împacheta într-o lipie (libaneză, mexicană, indiană – contează mai puțin) îmbucături mărunte de friptură și garnitură, acompaniate de sosul aferent, cu (sau fără) adaos de salată (verdeață).

Ceva de genul acesta am pregătit după ce friptura de struț a mai lăsat oareșce ingrediente și pentru a doua zi.

Cum procedați?

Tăiați friptura rămasă, în cuburi mici, cât un dumicat (dacă nu cunoașteți semnificația cuvântului “dumicat”, vă recomand să apelați la dex-online).

Procedați în mod similar și cu garnitura.

101

Luați o lipie, umeziți-o cu 2 – 3 picături de apă și lăsați-o în tigaia antiaderentă bine încinsă, câte un minut pe fiecare parte.

_111

Încălziți separat, la microunde, câte 20 – 30 de secunde la putere maximă, bucățile de friptură, respectiv de garnitură.

Scoateți lipia pe o farfurie întinsă mare, ungeți-o cu sos de friptură (dacă sunteți mai americani de felul vostru, puteți folosi ketchup sau maioneză) și adăugați bucățile de resturi (carne & garnitură) preîncălzite.

102

Opțional, puteți adăuga verdeață: salată verde, rucola, ce găsiți la îndemână).

103

Împachetați lipia conform schemei din figura de mai jos:

104

Procedați apoi așa cum procedați cu o șaormă obișnuită (adică fără ajutor de la cuțit și furculiță). 🙂

105

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Wrap cu resturi de friptură

  1. Pingback: Wrap cu resturi de friptură | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.