Vită cu țelină

200

Nu sunt ferm convins că un chinez ar zice despre ce-am pregătit eu aici că este “văcuță cu țelină ca la mama acasă”. Pentru noi, europenii care am testat “mâncarea chinezească” doar la restaurantele cu specific asiatic de pe bătrânul continent, dacă preparatul este gătit la wok și are sos de soia in compoziție sigur este “chinese”. În concluzie, vă poftesc la o specialitate 100% chinezească, vită cu țelină 🙂 !

Ce vă trebuie?

  • 200 g spată de vită (cel puțin asta am găsit eu prin casă, dar e voie să folosiți și pulpă sau chiar mușchi dacă vă dă mâna);
  • 1 țelină (circa 200 – 250 g);
  • 1 linguriță de semințe de susan;
  • 2 linguri de sos de soia;
  • 1 lingură de ulei vegetal (din sâmburi de struguri);
  • ½ linguriță piper mozaic proaspăt măcinat.

Cum procedați?

  • Spălați bine carnea și zvântați-o folosind șervete absorbante (aveți grijă să o scoateți din frigider cam cu o oră înainte de a vă apuca de gătit);
  • Tăiați carnea perpendicular pe fibră în fâșii subțiri, de 2 – 3 mm, folosind pentru aceasta un cuțit bine ascuțit;
  • Masati bine feliile de carne cu piper;
  • Curățați țelina și tăiați-o în rondele cât mai subțiri, pe care apoi le aduceți la dimensiunea de circa 2 × 2 cm;
  • Încingeți uleiul în wok și rumeniți carnea timp de 4 – 6 minute, pe toate părțile (executați această operațiune la flacără mare și amestecând continuu bucățile de carne);
  • Reduceți focul la mediu, adăugați țelina și căliți amestecând încă 3 minute;
  • Adăugați susanul, amestecați, apoi turnați sosul de soia;
  • Amestecați continuu conținutul wokului până când sosul de soia a scăzut complet (acest lucru se va întâmla în 2 – 3 minute);
  • Luați wokul de pe flacără, acoperiți-l cu un capac și lăsați să se întrepătrundă aromele preț de 1 – 2 minute.

Așezați frumos bucățile de carne și țelină pe o jumătate a farfurie. Pe cealaltă jumătate adăugați garnitura. Eu am pus alături niște urechi de lemn cu morcov și praz (modalitatea de preparare o găsiți aici), dar puteți folosi și niște orez preparat ca aici, aici, sau aici.

Nu care cumva să uitați paharul de vin roșu 😉

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Vită cu țelină

  1. Pingback: Vită cu țelină | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.