Verdeţuri cu ou (reciclat) şi ton (mărunţit)

100O salată cu multă verdeaţă şi roşeaţă, uşor îmbogăţită în proteine. Aveţi nevoie de un ou fiert tare (să nu-mi spuneţi că la două zile după Paşte nu mai aveţi aşa ceva prin gospodărie!) şi de o conservă mică de ton (mărunţit, bucăţi, în ulei, în „suc” propriu – ton să fie). În rest, puteţi pune cam ce găsiţi la îndemână.

Exemplificare:

  • 4 fire de ceapă verde, tăiată în rondele (lungi sau scurte – cum vă plac);
  • 3 – 4 ridichi de lună feliate cât mai subţire;
  • 5 – 6 roşii cherry tăiate în sferturi (dacă sunt mai măricele) sau în jumătăţi (dacă sunt cât cireşele 😉 ; dacă n-aveţi cherry puteţi pune roşii obişnuite, feliate);
  • o mână de frunze de spanac proaspăt, tăiat mai mărişor;
  • un lujer de ţelină (apio) feliat subţire;
  • câteva frunzuliţe de fenicul sau de mărar, mărunţite.

La toate astea mai adăugaţi ceva sare şi piper, eventual nişte ulei de măsline (asta în cazul în care aţi aruncat uleiul de la conserva de ton 🙂 ).

101S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

1 thought on “Verdeţuri cu ou (reciclat) şi ton (mărunţit)

  1. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.