Varză de Bruxelles

100Dacă v-ați născut în vremurile în care încă se mai citeau și cărți, probabil vă sună familiar nume ca Athos, Portos, Aramis și, evident, D’Artagnan. Pe lângă romanele cu caracter istoric, foarte populare în întreaga lume, părintele muschetarilor a scris și multă non-ficțiune, inclusiv un voluminos Grand Dictionnaire de cuisine. Din varianta românească a acestei combinații enciclopedie – carte de bucate a fost preluată experiența de mai la vale.

Ce vă trebuie?

  • ½ kg varză de Bruxelles;
  • 50 g unt;
  • ½ legătură pătrunjel verde;
  • 1 – 2 linguri de smântână;
  • sare și piper – după gust.

Cum procedați?

  • Se spală bine verzele și se îndepărtează frunzele uscate;
  • Se fierb verzele în apă cu sare, până se înmoaie (15 – 20 minute);
  • Într-o tigaie antiaderentă se topește untul la foc mic;
  • Verzele bine scurse de apă se trag în unt  circa 5 minute, apoi se potrivesc de sare și piper;
  • La final se adaugă pătrunjel verde tocat și smântână.

Varza de Bruxelles astfel pregătită se poate constitui într-un fel principal sau poate fi utilizată în calitate de garnitură. La mine în farfurie a garnisit in Cordon Bleu (despre care o să vă povestesc atunci când am să mai fac și am să reușesc să scot și niște imagini mai bune).
S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.