Tochitură cu carne și cârnați la garniță

100Ce poate fi mai bun într-o zi ploioasă de primăvară, când afară nu-s mai mult de 18 ˚C, decât o tochitură și-un păhărel de vin bun? (și-un degetar de pălincă îmi șoptește cineva)

Nu știu câți dintre voi mai pun la conservat, acum când tot românul are măcar un frigider cu congelator, dacă nu o ladă frigorifică, carnea de porc și cârnații în untură, așa cum se făcea la țară “pe vremea mea”. Nostalgia acestor preparate puse la garniță a fost inteligent speculată de cei de la Lidl, care au pus pe piață, în “săptămânile românești” astfel de produse:

Le-am testat și eu. Cârnații sunt exact așa cum trebuie să fie: fără prea multă grăsime, fără zgârciuri, condimentați atât cât trebuie și cu ce trebuie. La carne însă ar mai fi loc de îmbunătățiri, în special în ceea ce privește vârsta la care porcul a făcut sacrificiul suprem întru delectarea papilelor noastre gustative.

Odată achiziționate carnea și cârnații la garniță, treaba-i simplă. Puneți de mămăligă, și, când aceasta este aproape gata, răsturnați în tigaie carnea și cârnații împreună cu o cantitate generoasă de unsoare (adică de untură de porc). Rumeniți-le la foc potrivit vreo 6 – 8 minute, apoi puneți în farfurii.

Cu mămăligă, unul-două ochiuri (pot fi și ochiuri românești), eventual niște ciuperci umplute cu brânză de burduf.

Dacă varianta asta nu vi se pare tentantă, încercați tema clasică, aceea cu cartofi prăjiți.

Nu cred că aveți nevoie de explicații adiționale la imagini.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.