Ţelină călită

100O sugestie pentru o mâncărică rapidă de post. Merge însă foarte bine şi cu puţin pesto (care conţine parmezan – deci nu mai este de post). Sau poate sta drept garnitură pe lângă carnea de pui.

Ce vă trebuie?

  • ½ ţelină mare (cam 200 – 300 g);
  • 2 lujeri de ţelină;
  • 2 – 3 fire de ceapă verde;
  • sare şi piper după gust;
  • 1 lingură ulei vegetal (de măsline sau din sâmburi de struguri).

Cum procedaţi?

  • Curăţăţi ţelina şi tăiaţi-o în cuburi mici;
  • Tăiaţi lujerii de ţelină în bucăţi de 3 – 4 cm lungime;
  • Tăiaţi ceapa inele;
  • Încingeţi uleiul într-o tigaie antiaderentă şi puneţi cuburile de ţelină la înmuiat cam 5 minute;
  • Potriviţi de sare şi piper, apoi adăugaţi rondelele de ceapă şi mai căliţi 2 – 3 minute;
  • Adăugaţi lujerii de ţelină tăiaţi şi căliţi în continuare încă 2 -3 minute, până când cuburile de ţelină devin moi şi rumene, lujerii rămânând uşor crocanţi.

Se serveşte fierbinte, simplă (de post) sau cu pesto de leurdă. La acest pesto, la reţeta originală am mai adăugat şi vreo 30 g miez de nucă. Gustos!

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

1 thought on “Ţelină călită

  1. Pingback: Piept de pui la tigaie | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.