Tartă cu vişine

102Am mai spus-o în repetate rânduri. Nu pregătesc dulciuri şi evident nu m-am încumetat (încă) la aluaturi. Are cine să se ocupe de aceste lucruri în casa noastră, mai ales că o face cu pasiune. Însă dat fiind faptul că această tartă cu vişine văd că v-a stârnit interesul, am să public reţeta şi aici, pe blog. Este o reţetă preluată de pe www.prajituria.ro via (nu râdeţi) „Libertatea pentru femei”.

Ce vă trebuie?

  • 250 g margarină (sau, mai degrabă, unt),
  • 340 g făină,
  • 125 g zahăr,
  • 1 ou,
  • o linguriţă praf de copt,
  • o lingură smântână,
  • 600 g vişine fără sâmburi,
  • pesmet pentru tavă.

Cum procedaţi?

  • Se amestecă zahărul, praful de copt, făina.
  • Se adaugă margarina, oul şi smântâna şi se amestecă.
  • Aluatul format se pune pe masa presărată cu făină şi se frământă;
  • O treime din aluat se împachetează în folie de aluminiu şi se pune în congelator;
  • Se scurg vişinele;
  • Se unge o tavă de copt (26 cm diametru) cu margarină şi se presară pesmet;
  • Se acoperă tava cu aluatul rămas;
  • Se pun vişinele peste aluat;
  • Peste vişine se răzuieşte aluatul ţinut la congelator;
  • Se dă la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

4 thoughts on “Tartă cu vişine

  1. Pingback: Tartă cu caise | Food and beyond…

  2. Buna reteta! Singura diferenta e ca eu am folosit visine de casa ( mai acrisoare) si a trebuit sa presar zahar pudra deasupra 🙂

  3. Pingback: Tartă cu coacăze negre | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.