Am mai spus-o în repetate rânduri. Nu pregătesc dulciuri şi evident nu m-am încumetat (încă) la aluaturi. Are cine să se ocupe de aceste lucruri în casa noastră, mai ales că o face cu pasiune. Însă dat fiind faptul că această tartă cu vişine văd că v-a stârnit interesul, am să public reţeta şi aici, pe blog. Este o reţetă preluată de pe www.prajituria.ro via (nu râdeţi) „Libertatea pentru femei”.
Ce vă trebuie?
- 250 g margarină (sau, mai degrabă, unt),
- 340 g făină,
- 125 g zahăr,
- 1 ou,
- o linguriţă praf de copt,
- o lingură smântână,
- 600 g vişine fără sâmburi,
- pesmet pentru tavă.
- Se amestecă zahărul, praful de copt, făina.
- Se adaugă margarina, oul şi smântâna şi se amestecă.
- Aluatul format se pune pe masa presărată cu făină şi se frământă;
- O treime din aluat se împachetează în folie de aluminiu şi se pune în congelator;
- Se scurg vişinele;
- Se unge o tavă de copt (26 cm diametru) cu margarină şi se presară pesmet;
- Se acoperă tava cu aluatul rămas;
- Se pun vişinele peste aluat;
- Peste vişine se răzuieşte aluatul ţinut la congelator;
- Se dă la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.
Pingback: Tartă cu caise | Food and beyond…
Buna reteta! Singura diferenta e ca eu am folosit visine de casa ( mai acrisoare) si a trebuit sa presar zahar pudra deasupra 🙂
Ma bucur ca v-a placut 🙂
Pingback: Tartă cu coacăze negre | Food and beyond…