Tartă cu ton și dovlecei

O tartă ușor de preparat, care merge atât ca antreu (dacă este servită rece), dar chiar și drept fel principal. Am găsit rețeta pe ambalajul unei foi rotunde de aluat foitaj și am reprodus-o ad litteram. A ieșit o chestie deosebită. O să mai fac, ceea ce vă doresc și vouă!

_101

Ce vă trebuie?

  • 1 bucată aluat foitaj rotundă (puteți să v-o pregătiți și singuri, dar găsiți și “de-a gata” în supermarket);
  • 1 dovlecel (cca. 200 g);
  • 3 – 4 conserve mici (80 g bucata) ton în ulei;
  • 1 conservă roșii decojite (cca 200 g);
  • 3 – 4 ouă;
  • 100 – 150 mL smântână cu 30% grăsime;
  • 1 ceapă roșie;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • Sare, piper – după gust.

Cum procedați?

Tapetați fundul unei forme cu fund detașabil (diametru: 28 cm) cu hârtie de copt.

Așezați în formă foaia de aluat foitaj.

_109

Curățați dovlecelul și tăiați-l în rondele subțiri (2 – 3 mm).

Curățați usturoiul și tocați-l mărunt.

_102a

Curățați ceapa și tocați-o mărunt.

_105

Într-o tigaie antiaderentă căliți la foc iute în ulei de măsline rondelele de dovlecel împreună cu usturoiul. Nu mai mult de 2 – 3 minute.

_102

Bateți ouăle împreună cu smântâna. Adăugați roșiile decojite, ceapa tocată, tonul bine scurs și rondelele de dovlecel călit (fără ulei și fără usturoi).

_103

_104

_106

_107

_108

Amestecați ușor totul, apoi turnați compoziția în forma tapetată cu foitaj.

_110

Dați forma la cuptorul preîncălzit în prealabil la 180 – 190 ˚C. Lăsați-o cam 40 – 50 de minute, întorcând-o la jumătatea timpului. La final rumeniți tarta timp de 2 – 3 minute cu flacăra din bolta cuptorului.

_111

_112

Se poate servi caldă sau rece. Evident, după ce în prealabil ați scos tarta din formă și ați trecut-o pe un platou.

_115

_114

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

2 thoughts on “Tartă cu ton și dovlecei

  1. Pingback: Tartă cu ton și dovlecei | Bacău Expres

  2. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.