Tartă cu coacăze negre

100Încă o tartă cu fructe, pe același scenariu ca și tarta cu vișine ori tarta cu caise 🙂 .

Puteți folosi coacăze proaspete (dacă e sezonul lor) ori congelate. Pe cele congelate fie le cumpărați din supermarket, fie vi le conservați singuri, atunci când le găsiti prin piață la mai puțin de 15 lei/kg. Înainte de a le pune în tartă le lăsați să se decongeleze lent, într-o strecurătoare.

Ce vă trebuie?

  • 250 g unt sau margarină,
  • 340 g făină,
  • 125 g zahăr,
  • 1 ou,
  • o linguriţă praf de copt,
  • o lingură smântână,
  • 500 – 600 g coacăze,
  • pesmet pentru tavă.

Cum procedaţi?

  • Se amestecă zahărul, praful de copt, făina.
  • Se adaugă untul/margarina, oul şi smântâna şi se amestecă.
  • Aluatul format se pune pe masa presărată cu făină şi se frământă;
  • O treime din aluat se împachetează în folie de aluminiu şi se pune în congelator;
  • Se scurg coacăzele;
  • Se unge o tavă de copt (26 cm diametru) cu unt/margarină şi se presară pesmet;
  • Se acoperă tava cu aluatul rămas;
  • Se pun coacăzele peste aluat;
  • Peste coacăze se răzuieşte aluatul ţinut la congelator;
  • Se dă la cuptor la 180°C pentru 45 de minute (sau până trece testul scobitorii).

 S-aveți poftă și să se revedem sănătoși!

Pour les connaisseurs: acest articol a fost scris cu “copy” + “paste” și cu “find and replace” 🙂

 

1 thought on “Tartă cu coacăze negre

  1. Traffic is the key to any website business. I found a company that has been an amazing resource in building our traffic and the communication back and forth has been refreshing. I use most of the services offered by this site and I am now getting hundreds of targeted visitors to my website every day. Take a look here: https://luciangavrila.ro

Leave a Reply to Svetlana Cancel reply

Your email address will not be published.