Încă o tartă cu fructe, pe același scenariu ca și tarta cu vișine ori tarta cu caise 🙂 .
Puteți folosi coacăze proaspete (dacă e sezonul lor) ori congelate. Pe cele congelate fie le cumpărați din supermarket, fie vi le conservați singuri, atunci când le găsiti prin piață la mai puțin de 15 lei/kg. Înainte de a le pune în tartă le lăsați să se decongeleze lent, într-o strecurătoare.
Ce vă trebuie?
- 250 g unt sau margarină,
- 340 g făină,
- 125 g zahăr,
- 1 ou,
- o linguriţă praf de copt,
- o lingură smântână,
- 500 – 600 g coacăze,
- pesmet pentru tavă.
- Se amestecă zahărul, praful de copt, făina.
- Se adaugă untul/margarina, oul şi smântâna şi se amestecă.
- Aluatul format se pune pe masa presărată cu făină şi se frământă;
- O treime din aluat se împachetează în folie de aluminiu şi se pune în congelator;
- Se scurg coacăzele;
- Se unge o tavă de copt (26 cm diametru) cu unt/margarină şi se presară pesmet;
- Se acoperă tava cu aluatul rămas;
- Se pun coacăzele peste aluat;
- Peste coacăze se răzuieşte aluatul ţinut la congelator;
- Se dă la cuptor la 180°C pentru 45 de minute (sau până trece testul scobitorii).
S-aveți poftă și să se revedem sănătoși!
Pour les connaisseurs: acest articol a fost scris cu “copy” + “paste” și cu “find and replace” 🙂
Traffic is the key to any website business. I found a company that has been an amazing resource in building our traffic and the communication back and forth has been refreshing. I use most of the services offered by this site and I am now getting hundreds of targeted visitors to my website every day. Take a look here: https://luciangavrila.ro