Tăieței prăjiți cu nucă și zahăr brut

100Un desert ieftin și ușor de preparat, care unora le aduce aminte de copilăria în care ziua cu “dulce” la masă era zi de sărbătoare. Și de obicei doar de sărbători meniurile de-atunci conțineau și desert.

Nu este vorba de clasicii tăieței fierți, scurși și amestecați cu zahăr, nucă măcinată și puțin unt. Este un “preparat” ceva mai elaborat, dar nu trebuie să ai o șurță de Mastărșăf ca să-l poți face. L-aș fi putut pregăti chiar și eu, dacă nu mi-ar fi luat-o înainte soția mea. Așa că m-am limitat doar la a face pozele, ca să rămână drept mărturie. Pentru că în farfurii n-a mai rămas nimic.

Ce vă trebuie?

  • 250 – 300 g paste late (tăieței sau tagliatelle);
  • 100 g miez de nucă;
  • 100 g zahăr brut (nerafinat);
  • 50 g unt de calitate (80% grăsime).

Cum procedați?

  • Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj în 1,5 L apă (fără sare), clătiți-le cu puțină apă rece și lăsați-le să se scurgă bine;
  • Prăjiți nuca într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, până când începe să se rumenească ușor;
  • Lasați nuca prăjită să se răcească, apoi tocați-o ceva mai mărișor (un Moulinex Fresh Express+ v-ar ajuta foarte bine la această operațiune);
  • Într-o tigaie antiaderentă topiți la flacără medie untul;
  • Adăugați pastele bine scurse și căliți-le în unt 3 – 4 minute;
  • Adăugați nuca mărunțită și zahărul, amestecați și lăsați pe foc, amestecând sporadic, până când apa din paste se evaporă și zahărul începe să se caramelizeze (cam 7 – 8 minute, la foc mediu).

Cam asta-i tot. Gata desertul. Și dacă vi se pare complicat, încercați varianta fără prăjire, asemănătoare celei clasice, pe care v-o propune Brândușa.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.