Tagliatelle cu pesto

200

Pastele pe care le-am pregătit au fost mai degrabă un pretext pentru acel pesto de leurdă a cărui preparare este descrisă aici.

Varianta minimalistă de a pregăti paste cu pesto:

  • Se pune apa la fiert cu puţină sare;
  • Când apa începe să clocotească se adaugă pastele şi se fierb exact atâta cât scrie pe ambalaj (7 – 8 minute în cazul de faţă);
  • Se scurg pastele, se spală cu puţină apă rece şi se scurg bine din nou;
  • Se pun în farfurie, se asezonează cu sare şi piper şi se toarnă peste ele pesto;
  • Eventual se poate adăuga puţin parmezan (sau Grana Padano) dat prin răzătoare – cu acest adaos de brânză pastele sunt ceva mai mult decât minimaliste :).

Varianta elaborată:

  • Cât timp fierb pastele, bucăţăliţi nişte piept de porc, şunculiţă ţărănească, ce găsiţi şi voi prin frigider, nu contează – de porc să fie;
  • Porcprodul (adică produsul din porc) astfel tranşat îl rumeniţi frumos într-o picătură de ulei de măsline şi aruncaţi peste el pastele fierte, clătite şi scurse;
  • Potriviţi totul cu sare şi piper, ţineţi pe foc vreo două minute amestecând, după care răsturnaţi-le în farfurie şi procedaţi ca la varianta minimalistă (adică puneţi peste paste pesto şi – eventual – brânză rasă).

Dacă aveţi şi un alb sec la rece, merită să vă deplasaţi şi să vă turnaţi un pahar; pastele o să alunece mai bine.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.