Tagliatelle cu ghebe

000Un preparat rapid care nu necesită multă muncă, nici cine ştie ce talent culinar.

Ce vă trebuie?

  • 2 cuiburi de tagliatelle din grâu dur;
  • un borcan (330 g) ghebe puse la sare;
  • 50 – 100 g ceafă de porc uscată, afumată;
  • 2 linguri de pastă de tomate;
  • 50 g brânză tare rasă (Grana Padano sau parmezan);
  • un vârf de cuţit de piper.

Cum procedaţi?

  • Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj (6 minute – al dente; 8 minute – normale);
  • Scurgeţi pastele şi spălaţi-le cu puţină apă rece;
  • Spălaţi bine ghebele, ca să nu rămână prea multă sare în ele;
  • Tăiaţi mărunt ceafa şi rumeniţi-o uşor (2 – 3 minute) într-o tigaie antiaderentă bine încinsă, fără ulei;
  • Adăugaţi ghebele şi ţineţi la foc mediu, amestecând continuu, încă 2 – 3 minute;
  • Adăugaţi pastele bine scurse, amestecaţi şi mai căliţi 2 minute;
  • Adăugaţi pasta de tomate, potriviţi de piper, omogenizaţi şi lăsaţi la foc mediu spre mic 8 – 10 minute.

Serviţi fierbinte, presărat cu brânză rasă.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

 

2 thoughts on “Tagliatelle cu ghebe

  1. Pingback: Tagliatelle cu ghebe | Bacau Expres

  2. Pingback: Piept de pui în sos de vin roşu | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.