Supă de roșii în extrasezon

200Pentru o supă de roșii nu trebuie să așteptați neapărat vara. Nici nu trebuie să puneți în ea acele tomate importate în toiul iernii, cu gust de cauciuc și textură asemenea.

Ce vă trebuie?

  • Câteva legume de bază: morcov, păstârnac, țelină, ceapă, ardei gras. Le găsiți proaspete la piață, sau puteți folosi un amestec de legume congelate, pe care trebuie doar să le fierbeți. O pungă de 400 g este suficientă pentru 4 – 6 porții de supă;
  • 1 conservă (400 g) de roșii întregi în suc propriu;
  • 1 bucată de țelină de circa 100 g (opțional); am pus-o pentru că era prin zonă;
  • 100 g orez cu bob rotund;
  • 1 linguriță de pastă de tomate (24%);
  • 1 linguriță busuioc uscat;
  • sare, piper – după gust.

Cum procedați?

  • Orezul clătit în 2 – 3 ape se fierbe separat în 1 L de apă: se pune la fiert în apă clocotită și se fierbe 15 – 20 minute, după care se scurge;
  • Țelina tăiată în cuburi mici se fierbe 5 minute în 1,5 L de apă clocotită, după care se adaugă restul legumelor congelate, și se fierbe totul la foc mic încă o jumătate de oră;
  • Se adaugă conținutul conservei de roșii, pasta de tomate și busuiocul uscat și se mai fierbe încă 5 – 10 minute;
  • Se mixează legumele cu un mixer vertical, până când se obține o pastă fluidă (se reglează consistența cu apă fierbinte, dacă este cazul);
  • Se aduce supa pasată la fierbere, se adaugă orezul, se dă un clocot și se potrivește gustul de sare și piper.

Se poate servi fierbinte sau rece.

S-aveți poftă și să ne revedem sănatoși!

1 thought on “Supă de roșii în extrasezon

  1. Pingback: Supă de roșii în extrasezon | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.