Supă de pepene galben cu sardele

100O supă rece, care nu necesită fierbere, foarte potrivită pentru zilele caniculare. Tot de la cei care au inventat şi gazpacho.

Ce vă trebuie?

  • 1 pepene galben bine copt (cam de 800 g – 1kg);
  • 2 cepe medii (poate fi ceapă galbenă sau ceapă roşie);
  • 5 – 6 căţei de usturoi;
  • 2 cutii de sardele în ulei;
  • 4 – 5 linguri de ulei de măsline extravirgin;
  • 2 linguriţe de oţet balsamic de Modena;
  • sare şi piper după gust.

Cum procedaţi?

  • Tăiaţi pepenele în jumătate şi scoateţi sâmburii cu ajutorul unei linguri;
  • Curăţaţi coaja şi tăiaţi miezul în bucăţi de 2 – 3 cm;
  • Daţi pepenele prin blender împreună cu ceapa curăţată şi tăiată în sferturi şi căţeii de usturoi curăţaţi;
  • Adăugaţi sarea, piperul, uleiul, oţetul şi mixaţi bine totul (dacă supa obţinută vi se pare prea groasă, mai diluaţi cu puţină apă);
  • Daţi la rece pentru cel puţin o oră înainte de servire.
  • Se serveşte rece, în boluri, cu sardele din conservă, în prealabil scurse de ulei.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

6 thoughts on “Supă de pepene galben cu sardele

  1. Eu am mincat supa de dovleac galben in Ardeal. Dar matusa tin minte ca dovleacul il dadea prin razatoarea mare. Imi placea textura de la dovleac in supa. Tin minte ca adauga si morcov dat prin razatoarea fina. Erea foarte buna si erea numai din vegetale si mirodenii.

    • Supa de dovleac (bostan turcesc – cum i se mai spune) inca n-am prestat. Dar nu mai e mult pana cand apar bostanii 🙂

  2. Interesanta tare reteta dar nu stiu daca am curaj sa gatesc asa ceva sau mai bine spus sa mananc asa o supa.
    Si culmea e ca am si toate ingredientele in casa 🙂

    • Intr-adevar, pare stranie asocierea pepene galben – sardele. Eu zic totusi ca merita incercat. Si incercati intai supa simpla (fara sardele), iar apoi pe cea cu sardele. O sa vedeti diferenta si plusul dat de peste.

      • Multumesc pentru sugestie 🙂
        Sa stiti ca o sa imi fac curaj sa fac doar supa fara sardele desi imi e greu sa asociez la nivel mental pepenele galben cu ceapa 🙂
        O sa revin cu impresii!

  3. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte, ca pentru Duminica Floriilor | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.