Supă de aripioare de pui cu fidea

Ca să faci o supă de pui nu-ți trebuie neaparat un pui întreg. Nici măcar un plic cu “supă de pui la plic” 😉 În vremuri nu de mult apuse executam supe din “tacâmuri” de pui. De astă dată ne boierim și folosim aripioare. Știu că multora le plac aripioarele preparate în mod KFC, dar, când e ger afară ori suntem puțin răciți, ce poate fi mai bine venit decât un bol de supă fierbinte și aburindă, cu bucățele de carne, legume, tăiței și multă verdeață? Nu-i mare filosofie, o astfel de supă o poate încropi până și un începător într-ale bucătăriei care n-a trecut mai departe de ceai, cartofi prăjiți cu ochiuri, supă instant.

Ce vă trebuie?

  • 6 aripioare de pui;
  • 2 – 3 morcovi;
  • 2 – 3 rădăcini de pătrunjel;
  • 2 cartofi albi potriviți;
  • 1 țelină mică;
  • 1 ceapă roșie;
  • 1 pachet de fidea (circa 200 – 250 g);
  • Sare și piper – după gust;
  • 1 legătură de pătrunjel verde;
  • Multă apă.

Cum procedați?

Spălați bine aripioarele, tăiați-le vârfurile apoi puneți-le la fiert într-o oală cu circa 1,5 L de apă rece.

_101

Fierbeți aripioarele cam 30 – 35 de minute, în oala acoperită cu un capac.

_103

Între timp curățați și spălați rădăcinoasele, ceapa, cartofii și țelina.

_102

Într-o oală curată puneți cartofii, ceapa, țelina întregi și morcovii și pătrunjeii tăiați în jumătate. Adăugați în oală aripioarele parțial fierte și apa în care au fiert (supa de carne) strecurată.

_104

_105

Completați cu apă până la 2,5 – 3 L și puneți din nou la fiert încă 20 – 30 de minute, până când se pătrund legumele.

_106

La final extrageți din oală ceapa și zvârliți-o (și-a făcut datoria), asezonați cu sare și piper și aruncați în oală o mână de pătrunjel verde tocat.

_107

Cât fierb legumele, într-un alt recipient fierbeți pastele în apă cu sare, în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.

_109

_110

Scurgeți pastele fierte, clătiți-le sub jet de apă rece întru îndepărtarea excesului de amidon și lăsați-le din nou la scurs.

_111

_112

În farfuriile de servire puneți aripioare, bucăți de morcov și pătrunjel, fideaua și completați cu supă fierbinte.

_108

_113

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Post Scriptum: legumele rămase (cartofii și țelina) se pot transforma în piure sau alte preparate – vezi aici.

One thought on “Supă de aripioare de pui cu fidea

  1. Pingback: Supă de aripioare de pui cu fidea | Bacău Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.