Supă-cremă de leurdă cu Cambozola şi Grana Padano

200Iată încă o supă-cremă bazată pe leurdă, puţin diferită de aceasta.

Ce vă trebuie?

  • 2 legături de leurdă;
  • 1 legătură de ceapă verde;
  • 2 fire de usturoi verde;
  • 100 mL supă de pui (sau de legume);
  • 50 g brânză Cambozola (asta-i o corcitură între Camembertul francezilor şi Gorgonzola italienilor, inventată de nemţi 🙂 );
  • 50 g parmezan sau Grana Padano;
  • 200 mL smântână de gătit (32% grăsime);
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • ½ linguriţă piper mozaic proaspăt râşnit.

Cum procedaţi?

  • Se spală bine verdeţurile;
  • Se fierbe la abur leurda cât să se înmoaie puţin (2 – 3 minute), după care se toacă ceva mai mărişor (0,5 – 1 cm);
  • Ceapa şi usturoiul se taie rondele mici;
  • Se căleşte ceapa împreună cu usturoiul timp dec 3 – 4 minute în uleiul încins;
  • Se adaugă leurda şi se mai căleşte vreo 3 minute;
  • Se stinge amestecul cu supă şi se lasă să clocotească uşor încă vreo 5 minute;
  • Se ia vasul de pe foc şi se mixează bine compoziţia, până la omogenizare;
  • Se încorporează brânza Cambozola tăiată în cuburi şi parmezanul ras;
  • Se pune din nou pe foc, se adaugă smântâna şi se mai dă un clocot;
  • Se asezonează cu piper (sare n-ar mai trebui adăugată – ea vine pe filiera brânzeturilor).

Se serveşte fierbinte, cu crutoane şi puţină brânză tare rasă deasupra.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

1 thought on “Supă-cremă de leurdă cu Cambozola şi Grana Padano

  1. Pingback: Cum să gătim cu leurdă | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.