O supă uşoară (nu-i de post întrucât are smântână şi unt, eventual puţin jambon, costiţă sau şunculiţă – toate crocante), care se pretează sezonului. Leurda se găseşte peste tot, iar cu celelate ingrediente nu-i nici o problemă.
- 2 legături de leurdă;
- un cartof;
- o ceapă galbenă;
- câţiva morcovi;
- un ardei gras roşu;
- câteva fire de ceapă verde;
- 200 mL smântână de gătit;
- 50 g unt;
- 2 – 3 felii de jambon crud-uscat;
- sare şi piper după gust.
- Spălaţi bine leurda în mai multe ape;
- Fierbeţi cartoful, morcovii, ceapa, ardeiul într-un litru de apă cu sare;
- Când sunt fierte, daţi deoparte ceapa şi cartoful; daţi prin blender zeama împreună cu morcovii şi ardeiul gras;
- Fierbeţi la abur leurda, cam 2 – 3 minute (cât să se înmoaie numai, fără să-şi piardă vitaminele şi culoarea), după care daţi-o prin blender;
- Prăjiţi feliuţele de jambon în tigaie (fără ulei), cât să devină crocante;
- Căliţi ceapa verde în unt preţ de 2 – 3 minute, după care adăugaţi leurda şi mai căliţi 2 minute;
- Stingeţi cu crema de legume, pe care o adăugaţi în porţii mici, amestecând;
- Adăugaţi smântâna, potriviţi de sare şi piper, daţi un clocot.
Se serveşte cu feliuţe crocante de jambon şi pâine prăjită (crutoane).
arata delicios si…sa trecem la gatit:))
Pingback: Supă-cremă de leurdă cu Cambozola şi Grana Padano | Food and beyond…
Cred ca e delicioasa 🙂 Mai ales cu jambonul ala crocant 😉
Pingback: Supă-cremă de leurdă cu brânză și smântână | Food and beyond…