Șunculiță țărănească cu leurdă și spanac

100O “mâncare” pe care o putem pregăti la prima oră a dimineții, dar care poate fi încropită pe fugă și la prânz, ori la cină. Aveți nevoie de niscaiva afumătură de porc, niște caș sau cașcaval (de preferință afumat), usturoi verde, leurdă, spanac și un minim de condimente: sare, piper, chilli (ori boia iute).

Ce vă trebuie?
Cantități recomandate pentru o porție:

  • 3 felii de șunculiță țărănească;
  • 3 felii de caș (sau cașcaval) afumat;
  • 5 – 8 frunze de leurdă;
  • 1 – 2 fire mici de usturoi verde;
  • 1 legătură zdravănă de spanac;
  • Sare, piper, chilli (boia iute) – după gust.

Cum procedați?

  • Încingeți o tigaie antiaderentă (fără ulei) și rumeniți în ea, la foc iute, șunculița țărănească;
  • Scoateți șunculița rumenită pe o farfurie fierbinte, adăugați peste fiecare bucată de șunculiță câte o felie subțire de caș, apoi acoperiți cu o altă farfurie fierbinte și lăsați-o deoparte să se înmoaie brânza;
  • În grăsimea rămasă în tigaie căliți 2 – 3 minute usturoiul spălat și tăiat în fâșii de 2 – 2,5 cm:
  • Adăugați apoi spanacul și leurda, bine spălate și rupte în bucăți mari;
  • Asezonați cu sare și piper, apoi căliți la foc mediu până se înmoaie verdețurile (3 – 4 minute), după care le scoateți și le puneți alături de feliile de șunculiță cu cașcaval.

Decorați cu puțină pudră de chilli și gata masa!

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Șunculiță țărănească cu leurdă și spanac

  1. Pingback: Cum să gătim cu leurdă | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.