Stir fry de pui marinat în bere neagră cu ciuperci și tăieței

100puiul marinat în bere este delicios, o știți deja. Aveți preparatele aici și aici. Că puiul pentru wok merge marinat nu numai cu sos de soia, vă spun acum. Ca și cu alte ocazii, am folosit la garnitură niște tăieței pentru wok semipreparați (de Lidl), care doar trebuiau fierți în puțină apă și apoi căliți ușor cu ulei. Puteți să renunțați la ei, înlocuindu-i cu un bol de orez sau cu tăieței de orez pe care să-i fierbeți singuri și apoi să-i amestecați cu carnea și cu ciupercile. Cu cantitățile indicate mai la vale se pot hrăni la prânz, în medie,  fie 0,5 americani, fie 1 român obișnuit cu ceafa de porc cu cartofi prăjiți, fie 3 – 4 chinezi, fie o stradă de somalezi.

Ce vă trebuie?

  • 1 – 2 pulpe de pui dezosate (circa 300 g de carne cu totul);
  • 300 g ciuperci champignon;
  • 125 g tăieței pentru stir fry (semipreparați);
  • 2 – 3 fire de ceapă verde;
  • ½ legătură de mărar;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 1 lingură ulei de sâmburi de struguri;
  • 1 lingură sos de soia;
  • un praf de piper negru;

Pentru marinadă:

  • 250 mL bere brună (se recomandă o marcă locală: Silva sau Ursus);
  • ¼ linguriță piper mixt proaspăt râșnit;
  • ¼ linguriță sare marină măcinată;
  • ¼ linguriță praf de chilli;
  • 1 linguriță ghimbir uscat măcinat.

Cum procedați?

  • Pulpele de pui bine spălate se taie în fâșii subțiri și lungi, se masează bine cu sare piper, chilli și ghimbir, apoi se acoperă cu bere și se dau la rece pentru 3 – 4 ore;
  • Ciupercile se spală, se scurg și se taie în jumătăți;
  • Ceapa curățată se taie în rondele;
  • Mărarul spălat se toacă mărunt;
  • Se încinge uleiul de sâmburi în wok și se călește ceapa, la foc mediu, 1 – 2 minute;
  • Se adaugă ciupercile și se înăbușă 2 – 3 minute, se asezonează cu piper și sos de soia, apoi se “stirfraiesc” la foc iute până când toată apa părăsește wokul;
  • Se pun deoparte ciupercile, iar în uleiul rămas se adaugă pulpele de pui cu tot cu marinadă;
  • Se fierbe conținutul wokului la flacără medie, amestecând (către sfârșit din ce în ce mai des), până când se evaporă marinada și carnea începe să se rumenească;
  • Se adaugă înapoi în wok ciupercile, se adaugă mărarul tocat, puțin sos de soia și se dă un clocot, amestecând continuu încă 3 – 5 minute.
  • Între timp se pregătesc separat tăiețeii – conform instrucțiunilor de pe ambalaj (nu uitați să puneți apă, ulei și să amestecați 🙂 ).

După ce ați terminat de fiert/prăjit tăiețeii pe de o parte și carnea cu ciupercile pe de altă parte, nu vă mai rămâne decât să asamblați totul într-o singură farfurie. În funcție de scopul urmărit, farfuria poate fi mare sau mică. Dacă vreți să faceți o poză, folosiți farfuria mare, care dă impresia unei mâncări “aerisite”. Dacă vreți să mâncați puțin, utilizați o farfurie mai mică – aceasta va apărea plină-ochi, păcălind astfel creierul care va primi vizual semnalul de “sătul” la golirea farfuriei.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Stir fry de pui marinat în bere neagră cu ciuperci și tăieței

  1. Am aflat aceasta pagina, dupa ce am cautat despre Stir fry de pui marinat în bere neagră cu ciuperci
    și tăieței pe Google. Se pare ca informatia dvs e foarte valoroasa, mai ales ca am mai gasit aici si despre
    ora, ora exacta, lucruri interesante si folositoare. Mult succes in continuare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.