Sparanghel înfășat

Prima dată când am făcut sparanghel înfășat, am folosit sparanghel verde congelat și jambon Pădurea Neagră. După ce am aburit 5 minute sparanghelul, l-am înfășurat în jambon și l-am dat la cuptor. L-am servit pe rondele coapte de cartofi dulci.

A doua oară, în Lumea Nouă aflându-mă, am folosit sparanghel proaspăt pe care l-am aburit puțin, l-am învelit în niște felii de jambon subțiri de citeai ziarul prin ele și l-am făcut pe grătarul acoperit, alimentat cu gaz lichefiat. L-am servit alături de alte bucate grataragite: cârnați afumați din carne de pui și mere, respectiv ciuperci umplute cu Cheddar, Emmentaler și Gouda.

_100

Acum l-am luat din Lidl, gata de băgat la cuptor. Șase ansambluri cu 70% sparanghel și 30% bacon afumat, congelate rapid și trase în țiplă.

_102

Le-am scos din țiplă, le-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le-am dat la cuptorul în prealabil preîncălzit la 200 ˚C.

_103

După 12 minute le-am întors pe partea opusă și le-am mai lăsat alte 12 minute.

_104

La final, le-am rumenit câte 2 minute pe față/verso cu flacăra din bolta cuptorului.

_107

Le-am servit cu sos de iaurt usturoiat, împreună cu niște filé de somon și o butelie (!!!) de Chenin sud-african. Ceea ce vă doresc și vouă.

_108

_110

_109

_101

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.