Sparanghel în jambon

200Nişte aperitive calde de efect, realizate cu un minim de ingrediente şi de manoperă.

Ce vă trebuie?

Aveţi nevoie de câteva fire de sparanghel verde (proaspăt sau congelat), câteva feliuţe de jambon crud-uscat, o lingură de ulei de măsline şi, eventual, câteva rondele de cartofi dulci pregătite la cuptor ca aici.

Cum procedaţi?

  • Fierbeţi firele de sparanghel la abur – nu prea mult (5 minute dacă sunt proaspete, 7 – 8 minute dacă sunt congelate);
  • Înfăşuraţi fiecare fir de sparanghel într-o felie de jambon şi aşezaţi-le într-o tavă antiaderentă unsă cu puţin ulei de măsline;
  • Preîncălziţi cuptorul la 200 °C şi daţi tava la cuptor pentru 20 – 30 de minute, până când jambonul este uşor rumenit pe toate părţile (pentru asta trebuie să întoarceţi măcar o dată în tavă firele de sparanghel înfăşurate în jambon);
  • Aşezaţi fiecare fir de sparanghel pe o rondea de cartof dulce (copt în prealabil) şi aperitivul este gata!

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.