Spanac cu ochiuri

000AOuă ochiuri cred că ştie toată lumea să facă 🙂 . Mai trebuie doar să le pună peste spanac. Nu e cine ştie ce mare afacere (no big deal, cum ar zice americanizaţii noştri – cu un singur „i”). Nu reprezintă o mare realizare culinară, dar are o deosebită importanţă atât nutritivă, cât şi cromatică (adică dă bine în poze). Merită încercată reţeta, mai ales că a început să apară prin pieţe spanacul proaspăt. Va ieşi ceva extraordinar de simplu, fără lapte, fără făină, în general fără alte adaosuri care nu aduc beneficii suplimentare, din punctul de vedere al unei alimentaţii sănătoase. Este făcută pe principiul KISS (Keep It Simple, Stupid!).

Ce vă trebuie?

  • ½ kg spanac proaspăt;
  • 2 ouă;
  • 2 linguri de ulei vegetal;
  • sare şi piper după gust.

Cum procedaţi?

  • Spălaţi foarte bine spanacul, în 2 – 3 ape. Îndepărtaţi frunzele cu probleme şi cozile prea groase;
  • Fierbeţi spanacul în circa 1 L apă clocotită, în care aţi pus un praf de sare, vreo 10 minute;
  • Scurgeţi bine spanacul fiert şi tocaţi-l potrivit de mare;
  • Trageţi-l în ulei încins cam 5 – 7 minute şi potriviţi de sare şi piper;
  • Separat spargeţi 2 ouă în tigaia cu ulei încins şi pregătiţi ochiurile;
  • Trântiţi cu grijă ( 🙂 ) ochiurile peste spanac.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

 

3 thoughts on “Spanac cu ochiuri

  1. Pingback: Spanac cu ochiuri | Bacau Expres

  2. Pingback: Ouă în chiflă la cuptor | Food and beyond…

  3. Pingback: Ouă în chiflă la cuptor | Bacău Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.