Sos de unt cu usturoi

Un sos extraordinar de simplu și de rapid, o alternativă la clasicul mujdei sau la sosul de usturoi cu iaurt. Se potrivește foarte bine la o bucată de pește la grătar. De preferat un pește cu textură mai fermă: ton, pește spadă, ori chiar somon.

Ce vă trebuie?

  • 30 – 40 g unt cu 80% grăsime;
  • 3 – 4 căței de usturoi;
  • 5 – 7 fire de pătrunjel verde;
  • sare, piper – opțional (dacă untul folosit este unt sărat, nu mai este nevoie să adăugați sare la sos).

Cum procedați?

Spălați, uscați și tocați mărunt pătrunjelul.

_201

Curățați usturoiul și tocați-l fin, ori – mai bine – dați-l prin presă sau printr-o răzătoare mică.

Puneți untul la topit, la foc mic.

_202

_203

În untul topit adăugați usturoiul mărunțit și lăsați-l să clocotească 30 de secunde, apoi luați vasul de pe flacără.

_204

_205

Adăugați pătrunjelul tocat – fie acum, fie după ce ați turnat untul usturoiat peste carne sau pește. Serviți fierbinte.

_206

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Sos de unt cu usturoi

Leave a Reply to Valeriu Pandrea Cancel reply

Your email address will not be published.