Un sos extraordinar de simplu și de rapid, o alternativă la clasicul mujdei sau la sosul de usturoi cu iaurt. Se potrivește foarte bine la o bucată de pește la grătar. De preferat un pește cu textură mai fermă: ton, pește spadă, ori chiar somon.
Ce vă trebuie?
- 30 – 40 g unt cu 80% grăsime;
- 3 – 4 căței de usturoi;
- 5 – 7 fire de pătrunjel verde;
- sare, piper – opțional (dacă untul folosit este unt sărat, nu mai este nevoie să adăugați sare la sos).
Cum procedați?
Spălați, uscați și tocați mărunt pătrunjelul.
Curățați usturoiul și tocați-l fin, ori – mai bine – dați-l prin presă sau printr-o răzătoare mică.
Puneți untul la topit, la foc mic.
În untul topit adăugați usturoiul mărunțit și lăsați-l să clocotească 30 de secunde, apoi luați vasul de pe flacără.
Adăugați pătrunjelul tocat – fie acum, fie după ce ați turnat untul usturoiat peste carne sau pește. Serviți fierbinte.
S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!
Wow Ma bucur. Ptr rețeta! Învăț in fiecare zi ceva nou! Mulțam fain!