Sos de smântână pentru tortellini umplute cu somon și ricotta

100Un sos alb, simplu, pe care îl puteți pregăti cât timp fierbeți apa pentru paste. Tortelini umplute cu somon și ricotta găsiți gata pregătite la Lidl. Trebuie doar să le fierbeți 3 minute în apă sărată.

Ce vă trebuie?

  • 50 g unt;
  • 200 mL smântână grasă (32% grăsime);
  • 50 g Grana Padano (parmezan) dat prin răzătoarea mică;
  • 70 – 100 g brânză de capră cu ierburi provensale;
  • ¼ legătură de pătrunjel verde, spălat, scurs și tocat;
  • sare și piper – după gust;
  • 30 – 40 g Grana Padano (parmezan) dat prin răzătoarea mare – pentru “ornat”.

Cum procedați?

  • Topiți într-o crăticioară untul la foc mic și adăugați peste el jumătate din cantitatea de smântână;
  • Amestecați și dați un clocot;
  • Adugați brânza tare (parmezan sau Grana Padano) dată prin răzătoarea mică și amestecați până la încorporare completă;
  • Adăugați apoi brânza de capră ruptă în bucăți și amestecați  până când obțineți o compoziție omogenă;
  • Adăugați restul de smântână, dați un clocot, apoi potriviți de sare și piper;
  • Luați de pe foc și adăugați pătrunjelul tocat.

Turnați sosul fierbinte peste paste, garnisiți cu pătrunjel verde tocat și adăugați parmezan (Grana Padana) dat prin răzătoarea mare. Acompaniați cu un vin alb sec.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

2 thoughts on “Sos de smântână pentru tortellini umplute cu somon și ricotta

  1. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte, ca pentru Duminica Floriilor | Food and beyond…

  2. Pingback: Sos de smântână pentru tortellini umplute cu somon și ricotta | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.