Sos de pătrunjel și usturoi

Dacă v-a plăcut varianta asta de sos pentru dovlecei/vinete (legume, în general) la grătar, dar n-ați făcut-o pentru că n-ați găsit semințe de pin, vă ofer acum posibilitatea executării variantei prescurtate, cu doar patru (hai 5, dacă includem și NaCl-ul, adică sarea de bucătărie) ingrediente.

201

Ce vă trebuie?

  • 1 căpățână de usturoi;
  • 2 legături zdravene de pătrunjel;
  • 3 – 5 linguri de ulei de măsline;
  • ½ lămâie – doar zeama;
  • Sare marină – ½ linguriță (sau după gust).

Cum procedați?

Curățați usturoiul și tocați-l mărunt, la cuțit.

Spălați, scurgeți și tocați pătrunjelul verde.

202

Amestecați usturoiul tocat cu pătrunjelul și uleiul de măsline. Stropiți cu zeamă de lămâie. Amestecați din nou.

203

204

Puneți amestecul rezultat peste felii de dovlecei, vinete (sau alte legume) rumenite pe grătar sau pe plita bine încinsă.

205

206

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.