Sos de muștar cu tarhon pentru friptură

100Spre deosebire de sosul bearnez, condimentat tot cu tarhon, sosul pe care vi-l propun aici este mult mai simplu de pregătit, fără a necesita fierbere pe baie de abur. Este un sos rece care se potrivește foarte bine cu mușchiul de vită pregătit la grătar, însă poate fi utilizat cu succes și în combinație cu alte cărnuri preparate prin frigere pe grătar – ceafă de porc, de exemplu.

Ce vă trebuie?

  • 1 gălbenuș de ou, crud;
  • 2 – 3 lingurițe de muștar ușor picant (se poate obține amestecând cantități egale de muștar fin și muștar iute);
  • 4 – 5 linguri de ulei de măsline;
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie;
  • Frunzele de pe o tijă de tarhon verde;
  • Sare și piper – după gust.

Cum procedați?

  • Spălați și zvântați frunzele de tarhon, apoi tocați-le mărunt;
  • Amestecați gălbenușul de ou crud cu muștarul, asezonați apoi amestecul cu sare, piper și zeamă de lămâie;
  • Încorporați în amestec cam ¾ din frunzele tocate de tarhon și omogenizați;
  • Adăugați peste amestec uleiul de măsline în fir subțire (ca la maioneză);
  • Când sosul atinge consistența dorită, încorporați în el și restul de tarhon.

Sosul astfel preparat trebuie consumat pe loc, mai ales dacă vă aflați la un grătar în mijlocul naturii și nu v-ați adus de-acasă și frigiderul 😉

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.