Coaceţi o roşie, un ardei gras roşu, un ardei gras galben şi câţiva căţei de usturoi întregi, necurăţaţi. Eu i-am copt în cuptor, 1 h la 200°C, întorcând ardeii şi roşia pe toate părţile.
După ce s-au copt, pudraţi ardeii şi roşia cu sare şi ţineţi-le 15 minute într-un vas acoperit. Curăţaţi pieliţele şi tăiaţi-le în cuburi mici. Decojiţi căţeii de usturoi şi tăiaţi-i mărunt.
Adăugaţi doi căţei de usturoi crud, curăţaţi şi zdrobiţi, un fir de cimbru, un fir de busuioc (proaspete dacă este posibil, dacă nu merg şi uscate), zeama de la ½ lămâie şi vreo două linguri de ulei de măsline.
Asta-i tot. Merge bine turnat peste peştele prăjit.
S-aveţi poftă şi să ne revedem sănatoşi!
Pingback: Sos de legume coapte la cuptor | Bacau Expres