Pe căldurile acestea (36˚C afară, la umbră, și vreo 29 – 30 ˚C în casă), numai vederea aragazului te face să transpiri instantaneu. D’apăi să-l mai și aprinzi. Așa că ideal ar fi să încercăm să pregătim o gustare la rece, fără foc.
Dacă m-ar lovi raw-veganismul v-aș recomanda să folosiți un iaurt preparat din lapte de migdale și niște turte coapte la soare, eventual fără gluten. Nefiind cazul, m-am folosit de niște iaurt grecesc gras (10% grăsime – că n-am găsit cu mai mult) și niște lipii din făină de grâu, cu ierburi mediteraneene.
Ce vă trebuie?
- 2 avocado;
- 1 cutie mică (125 g) de iaurt grecesc (cu 0 … 10% grăsime);
- ½ limetă (zeama);
- 2 – 3 lingurițe de mentă uscată sau 2 crenguțe de mentă verde;
- Sare, piper, chilli (sau boia iute) – după gust;
- 2 – 3 lipii (eu am avut lipii din făină de grâu cu ierburi mediteraneene, dar nu-i obligatoriu – pot fi și simple).
- Mărunțiți menta și amestecați-o cu iaurtul, apoi asezonați amestecul cu sare, piper și chilli;
- Puneți în sosul de iaurt un avocado bine copt tăiat în bucăți mici (evident, fără coajă și fără sâmbure) și stoarceți peste el o jumătate de limetă;
- Pasați bine amestecul cu o furculiță până când avocadoul bine mărunțit se încorporează în sos și se formează o pastă omogenă;
- Celălalt fruct de avocado îl tăiați în jumătate, îi scoateți sâmburele, îi curățați coaja și apoi tăiați pe lungime fiecare jumătate în fâșii cam de 4 – 5 mm grosime.
O sugestie de servire vedeți aici:
Sau puteți pune pe lipie bucăți de avocado, sosul pregătit mai sus și apoi împachetați lipia ca aici:
Cel mai bine ar fi ca să folosiți iaurtul și fructele de avocado cât mai reci.
S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!
Pingback: Antreuri pentru mese festive – Guacamole și alte chestii cu avocado | Food and beyond…