Sos de capere cu smântână

000Un sos uşor care face casă bună cu peştele alb filé, fie că este prăjit, făcut pe grătar/grill sau la cuptor.

 

 

 

 

 

Ce vă trebuie?

  • 20 – 30 g unt;
  • 2 linguriţe capere mici (tocate, întregi sau fifty-fifty);
  • 2 linguriţe oţet (din borcanul cu capere);
  • 100 mL smântână de gătit (32% grăsime);
  • 50 mL vin alb sec;
  • o mână de pătrunjel verde tocat mărunt;
  • sare marină şi piper mixt (ambele proaspăt măcinate).

Cum procedaţi?

  • Într-o crăticioară topiţi untul la flacără mică.
  • În untul topit turnaţi caperele împreună cu oţetul acestora. Puteţi toca în prealabil caperele, dar nu este obligatoriu. Cu capere tocate sosul este mai omogen, cu ele întregi este mai arătos. Alegerea vă aparţine (există şi calea de mijloc, aia cu 50-50);
  • Lăsaţi să clocotească şi stingeţi cu vin;
  • Adăugaţi jumătate din pătrunjelul tocat şi apoi smântâna;
  • Omogenizaţi, potriviţi de sare şi piper, măriţi focul şi daţi un clocot;
  • Fierbeţi 3 – 4 minute, cât să se mai îngroaşe sosul, opriţi focul, adăugaţi restul de pătrunjel şi omogenizaţi.

Se serveşte fierbinte peste fileuri de peşte alb (şalău, cod, pollock etc).

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

4 thoughts on “Sos de capere cu smântână

  1. Pingback: Sos de capere cu smântână | Bacau Expres

  2. Pingback: File de şalău în crustă de migdale la cuptor | Food and beyond…

  3. Pingback: Filé de șalău cu legume și sos de capere și smântână | Food and beyond…

  4. Pingback: Pulpe de pui cu sos de smantana si capere | Lecturi si Arome

Leave a Reply

Your email address will not be published.