Sos alb cu ciuperci şi brânză Gorgonzola

300

Un sos care merge foarte bine cu un peşte alb, făcut la cuptor, cum ar fi, de exemplu, şalăul. Poate fi folosit însă şi pentru alte soiuri de peşte, piept de pui sau de curcan.

Ce vă trebuie?

  • 200 g ciuperci Champignon;
  • 3 – 4 fire de ceapă verde;
  • 150 g brânză Gorgonzola picantă;
  • 200 mL smântână de gătit (32% grăsime);
  • 100 mL vin alb, sec;
  • 1 legătură de mărar;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • ½ linguriţă piper mozaic proaspăt râşnit.

Cum procedaţi?

  • Spălaţi bine ciupercile şi tăiaţi-le în bucăţi cât mai mici;
  • Tăiaţi ceapa în rondele fine şi tocaţi mărunt mărarul;
  • Tăiaţi brânza Gorgonzola în cuburi;
  • Căliţi ciupercile tocate şi ceapa verde în ulei de măsline, la foc mic, vreme de vreo 10 minute, sau până când s-a evaporat aproape toată apa din ciuperci;
  • Adăugaţi vinul şi fierbeţi 3 – 5 minute;
  • Adăugaţi smântâna, omogenizaţi, daţi un clocot;
  • Adăugaţi brânza şi amestecaţi continuu până când se încorporează toată;
  • Potriviţi de piper (sare n-o să trebuiască, are brânza suficientă!) şi adăugaţi mărarul tocat.

Se serveşte fierbinte.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

2 thoughts on “Sos alb cu ciuperci şi brânză Gorgonzola

  1. Pingback: Sos alb cu ciuperci şi brânză Gorgonzola | Bacau Expres

  2. Pingback: File de şalău la cuptor, cu sos alb de ciuperci şi Gorgonzola şi garnitură de legume şi cartofi la abur | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.