Șase – un articol ticluit în spălând vasele

Era o dimineață geroasă de 16 decembrie 2012… Se crăpase de ziuă și Soarele se ridicase deasupra orizontului la 07:50 AM ora locală, exact cum prevăzuse observatorul astronomic “Amiral Vasile Urseanu”.

DSCF2094 copy

Viitorul renumit mânuitor de cuvinte și tigăi Gigi Zmeureak (că deja Titi Smeureac se afla sub incidența legii privind drepturile de autor) avu o revelație: “Trebuie să-mi deschid un blog. Și nu orice fel de blog, ci unul de-a dreptul culinar!”

Argumente avea suficiente:

  1. mănânc, deci cu siguranță mă pricep la arta culinară;
  2. urmăresc la televizor suficiente șouri culinare, încât gastronomia să nu mai aibă nici un secret pentru mine;
  3. am reușit să hrănesc cu mâncare făcută de mine (pâine prăjită, ochiuri, ceai, cartofi prăjiți) câteva rude și prieteni de la care n-am primit critici, doar laude și osanale;
  4. la pozele cu mâncare pregătite de mine și postate pe Facebook am primit nenumărate like-uri, mai ales de la rude, prieteni și studenții care urmau să aibă examene cu mine.

Mai mult decât atât, Gigi Zmeureak a ajuns singur la concluzia că este combinația perfectă între Martha Stewart și Agatha Christie, adică scrie ca Martha și gătește ca Agatha, sau viceversa (gătește ca Agatha și scrie ca Martha).

Și, uite-așa, Gigi Zmeureak al nostru, cu ajutorul lui WordPress, al lui Nikon, al lui Zmeureak Jr., dar și al doamnei Zmeureak, a ajuns să scrie și să publice pe propriul blog aproape 900 de articole (mai precis 897 incluzându-l și pe cel de față), cam tot atâtea fiind în fază de “future projects”. În ciuda faptului că s-a încăpățânat să nu facă SEO, întrucât, îl citez: Eu scriu pentru oameni, nu pentru mașinile de căutare, am încheiat citatul, l-au vizitat aproximativ 1 238 465 de cititori, care i-au răsfoit circa 2 524 403 pagini. A reușit, în 2191 de zile (socotind și 29 februarie 2016) să adune vreo 2594 de persoane care îi urmăresc pagina de FB (104,2% din aceștia i-au dat și “Like” la pagină 😀 ) și încă vreo 1677 de uamini (mare parte reali sau fictivi) care s-au înscris în grupul admiratorilor lui Gigi Zmeureak (sau pe care Gigi i-a înscris, iar lor le-a fost rușine/jenă/frică să se ceară afară).

Thalia,_Muse_Of_Comedy_by_Louis-Michel_van_Loo (Poză împrumutată de aici.)

 

Una peste alta, a fost un cincinal și 1/5 reușit pentru activitatea culinaro-fotografo-publicistică a lui Gigi Zmeureak. Să-l lăsăm să încheie el însuși, cu cuvintele care l-au consacrat definitiv și irevocabil drept umil slujitor al Thaliei (dar și al celorlalte: CalliopeClioEratoEuterpeMelpomenePolyhymniaTerpsichore și Urania):

DSC_1722 copy 2

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

 

Post Scriptum: Acest articol a fost gândit în timp ce Gigi Zmeureak spăla vasele. Întocmai ca Agatha Christie.

b639b5c14aae65c7ae2f68e6b058097c

Leave a Reply

Your email address will not be published.