Șalău în bacon – sau cum să reciclăm peștele gătit

100Am cumpărat niște filé de șalău congelat. Bucată mare, de 800 g. Când i-a venit rândul la gătit, a trebuit s-o dezgheț (lent, în frigider, peste noapte). Am făcut din ea niște șalău în crustă de migdale.

O parte s-a mâncat, o parte a rămas. De aruncat, era păcat. Reîncălzit, a doua zi, ar fi fost o soluție. Mi-am propus să-l reîncălzesc într-o manieră puțin diferită, respectiv să-l regătesc, fără însă a-l supragăti.

Mai întâi am îndepărtat crusta de pesmet și migdale de pe bucățile de pește, fără a o arunca. O să vedeți mai târziu de ce. Bucățile de filé le-am tăiat în pătrate cu latura de circa 3 cm și le-am învelit apoi în câte două felii subțiri de bacon.

“Pachețelele” astfel pregătite le-am rumenit, la foc potrivit, câte 2 – 3 minute pe fiecare parte, într-o tigaie antiaderentă (ceramică) unsă cu foarte puțin ulei vegetal. Suficient cât să se topească parțial grăsimea din bacon și cât să se încălzească peștele din interior.

În prealabil am pregătit garnitura: cartofi fierți în coajă, curățați, tăiați cuburi și rumeniți (la foc mediu) 7 – 8 minute într-o lingură de ulei din sâmburi de struguri. asezonați cu sare, piper și pudră de chilli.

Chiar la sfârșit, am adăugat peste cartofi resturile de crustă (pesmet + fulgi de migdale) și câteva bucățele de brânză Brie.

Tot la capitolul garnitură am adăugat și niște fasole verde scăzută, potrivită cu sos de iaurt și usturoi.

Asta-i tot.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Șalău în bacon – sau cum să reciclăm peștele gătit

  1. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.