Salată picantă cu anșoa și rodie

100Inițial am zis că fac o salată simplă, clasică, gen: roșii, castraveți, ceapă verde… Așa că nu m-am obosit prea tare cu înregistrarea dovezilor. După ce am aruncat în bolul de salată câteva roșii cherry tăiate în sferturi, un castravete cornichon curățat și feliat, niscaiva măsline Kalamata, două cepe verzi și un fir de usturoi verde (tocmai a apărut prin magazine), am presărat pe deasupra câteva fire de oregano uscat și mă pregăteam s-o asezonez cu ulei, sare, piper.

M-am uitat să văd ce-i lipsește ca să fie mai veselă și am zis că o ceapă roșie tăiată julien și câteva sferturi de ouă fierte tare i-ar mai da ceva culoare și volum. Așa că am pus patru ouă la fiert și am curățat și feliat ceapa roșie. Cât am așteptat să fiarbă ouăle, m-am gândit că mai trebuie umblat puțin la gust.

Am mai pus niște sâmburi de la o rodie și un castravete murat tăiat felii. I-ar mai fi trebuit ceva ușor picant, așa că am aruncat în bol și conținutul unei conserve (100 g) de anșoa în ulei picant. Era deja prea picantă și, ca s-o dreg, am “diluat-o” cu două felii de pâine prăjită tăiată cubulețe și zeama unei limete. Am pus ouăle – care între timp se răciseră, am mai presărat niște piper (sare avea suficientă din măsline, castraveți murați și anșoa) și câteva fire de pătrunjel, însă compoziția părea uscată. Avea nevoie de un sos: două linguri de muștar (ar fi mers unul de Dijon, dar nu mai aveam, așa că m-am mulțumit și cu cel de Tecuci) și o cutie mică (125 g) de iaurt grecesc gras (10% grasime).

M-am oprit aici, am amestecat bine toate ingredientele, apoi am dat salata rezultată la rece. Cu cât mai mult, cu atât mai bine; au timp să se întrepătrundă gospodărește toate gusturile și aromele. Singurul dezavantaj: aspectul vizual lasă de dorit.

Nu este tocmai preparatul cu care să vă dați pe spate musafirii mai pretențioși decât dacă, eventual, îi legați la ochi.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Salată picantă cu anșoa și rodie

  1. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.