Salată estivală cu filé de ton

Se întâmplă rar, dar se mai întâmplă. Adică să mai rămână câte o bucată, mai mult sau mai puțin întreagă de ton la grill.

_113

De reîncălzit a doua zi nu prea merge. Bine, se poate mânca și rece, dar cel mai bine ar fi să integrați rămășițele de ton într-o salată de sezon. Nu-i greu, după cum o să aflați din rândurile de mai jos.

Ce vă trebuie?

  • 1 bucată filé de ton la grill (100 – 150 g)
  • ½ pungă cu salată asortată care nu mai trebuie spălată 😉
  • 1 roșie mare;
  • ½ ardei roșu gras;
  • 1 – 2 castraveți;
  • 3 – 4 fire de ceapă verde;
  • 3 – 4 linguri de ulei de măsline;
  • 1 – 2 lingurițe de oțet balsamic (sau cremă balsamică);
  • ¼ lămâie (doar zeama);
  • 1 felie de lămâie (cu rol pur decorativ);
  • Sare marină, piper mixt proaspăt râșnit – de gustibus.

Cum procedați?

Spălați roșia și tăiați-o în cuburi.

Curățați nervurile și semințele de pe jumătatea de ardei gras, spălați-o scurgeți-o și tăiați-o fâșii.

Spălați castraveții, curățați-i  de coajă (sau nu) și tăiați-i în rondele.

Curățați, spălați și tăiați ceapa în rondele fine.

Amestecați totul împreună cu salata asortată (aia care nu trebuie spălată) într-un bol încăpător.

_103

_104

_105

Adăugați fileul de ton rece, pe care în prealabil l-ați tăiat în cuburi.

_101

_102

_106

Asezonați cu sare și piper, ulei de măsline, balsamic, zeamă de lămâie și amestecați grațios.

_107

_108

_109

_110

Decorați cu o felie de lămâie (nu-i musai), faceți poze și puneți-le pe Instagram.

_111

_112

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.