Se întâmplă rar, dar se mai întâmplă. Adică să mai rămână câte o bucată, mai mult sau mai puțin întreagă de ton la grill.
De reîncălzit a doua zi nu prea merge. Bine, se poate mânca și rece, dar cel mai bine ar fi să integrați rămășițele de ton într-o salată de sezon. Nu-i greu, după cum o să aflați din rândurile de mai jos.
Ce vă trebuie?
- 1 bucată filé de ton la grill (100 – 150 g)
- ½ pungă cu salată asortată care nu mai trebuie spălată 😉
- 1 roșie mare;
- ½ ardei roșu gras;
- 1 – 2 castraveți;
- 3 – 4 fire de ceapă verde;
- 3 – 4 linguri de ulei de măsline;
- 1 – 2 lingurițe de oțet balsamic (sau cremă balsamică);
- ¼ lămâie (doar zeama);
- 1 felie de lămâie (cu rol pur decorativ);
- Sare marină, piper mixt proaspăt râșnit – de gustibus.
Cum procedați?
Spălați roșia și tăiați-o în cuburi.
Curățați nervurile și semințele de pe jumătatea de ardei gras, spălați-o scurgeți-o și tăiați-o fâșii.
Spălați castraveții, curățați-i de coajă (sau nu) și tăiați-i în rondele.
Curățați, spălați și tăiați ceapa în rondele fine.
Amestecați totul împreună cu salata asortată (aia care nu trebuie spălată) într-un bol încăpător.
Adăugați fileul de ton rece, pe care în prealabil l-ați tăiat în cuburi.
Asezonați cu sare și piper, ulei de măsline, balsamic, zeamă de lămâie și amestecați grațios.
Decorați cu o felie de lămâie (nu-i musai), faceți poze și puneți-le pe Instagram.
S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!