Salată de verdețuri cu rodie

100O salată recomandată pentru această perioadă a anului când piața este invadată de verdețuri proaspete. O puteți mânca simplă, eventual cu niște crutoane de pâine prăjită, sau ca acompaniament la un fel principal, dat fiind faptul că se potrivește cu aproape orice.

Cantități exacte nu vă recomand; puneți ce aveți și cât vă place. Pe lângă ingredientele principale: două roșii (chiar gustoase), o legătură de ridichi de lună, 3 – 4 fire de ceapă verde, o mână de spanac, una de salată verde, una de leurdă, una de năsturel, 2 – 3 linguri de ulei, am mai pus și sâmburii dintr-o jumătate de rodie.

Gustul ușor acrișor al acestora a suplinit cu succes lipsa din salată a oțetului sau a sucului de lămâie, pe care consoarta mea nu le agreează în salate. Bineînțeles, nu uitați să puneți sare. Adăugați-o doar la sfârșit, chiar înainte de a vă apuca de mâncat.

În felul acesta “ierburile” din compoziție vor rămâne proaspete și crocante.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

4 thoughts on “Salată de verdețuri cu rodie

  1. Pingback: Pulpe și coaste de miel la cuptor | Food and beyond…

  2. Pingback: Salată de verdețuri cu rodie | Bacau Expres

  3. Pingback: Cum să gătim cu leurdă | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.