Salată de urechi de lemn

000La noi, urechile de lemn, originare din China, se găsesc aproape exclusiv sub formă deshidratată. La ce sunt bune şi cum se hidratează corect înainte de preparare am arătat pe larg aici. Astăzi am să vă povestesc cum se face o salată din această ciupercă exotică (exotică pentru noi, nu pentru chinezi 🙂 ), salată pe care o puteţi asocia cu alte bucate asiatice sau gătite în stil asiatic.

Ce vă trebuie?

Ca să faceţi o salată pentru două persoane aveţi nevoie de:

  • 25 g urechi de lemn deshidratate (sau ½ pungă de 50 g 🙂 );
  • un morcov potrivit;
  • 3 linguri de ulei de susan;
  • 2 linguri de oţet de orez;
  • 3 – 4 bucăţi de anason stelat (star anise).

Cum procedaţi?

  • Hidrataţi ciupercile (în funcţie de timpul avut la dispoziţie) după una din metodele de aici;
  • Curăţaţi morcovul şi tăiaţi-l în bastonaşe lungi de 2 – 3 cm;
  • Tăiaţi ciupercile hidratate în fâşii groase de 5 mm;
  • Opăriţi în apă clocotită în care aţi adăugat un praf de sare morcovul, cam 2 – 3 minute (nu trebuie să fiarbă complet, trebuie să rămână uşor crocant);
  • Opăriţi ciupercile, tot aşa în apă cu sare, cam 5 – 7 minute;
  • Scurgeţi bine morcovul şi ciupercile şi amestecaţi-le într-un castron încăpător;
  • Încingeţi bine uleiul de susan şi căliţi în el anasonul, cam 1 – 2 minute;
  • Aruncaţi anasonul şi păstraţi uleiul;
  • Când ciupercile şi morcovul s-au mai răcorit, turnaţi peste amestec uleiul de susan cu aromă de anason, sosul de soia, oţetul de orez şi amestecaţi bine compoziţia;
  • Opţional puteţi adăuga în salată alune prăjite măcinate, seminţe de susan, pastă de usturoi.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

 

3 thoughts on “Salată de urechi de lemn

  1. Pingback: Mix de ciuperci cu orez | Food and beyond…

  2. Pingback: Urechi de lemn cu morcov și praz | Food and beyond…

  3. Pingback: Food & Beyond – 10 din (aproape) 300 | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.