Salată de ton cu spanac

100O salată rapidă, fără prea multe şi complicate preparative (oricine ştie să fiarbă un ou sau să bată cu telul un amestec de ulei şi zeamă de lămâie 🙂 ). Pentru cei care nu iubesc spanacul (deşi ar trebui iubit, deoarece are multe principii active): îl puteţi înlocui cu salată verde sau rucola.

Ce vă trebuie?

  • 2 conserve de ton bucăţi în ulei, a 160 g/buc.;
  • 1 legătură de spanac proaspăt;
  • 5 – 6 fileuri de anşoa;
  • 1 conservă de porumb boabe (140 g net);
  • 5 ouă;
  • 2 roşii medii;
  • 1 lămâie (pentru suc);
  • 2 cepe verzi mici;
  • 2 cepe roşii mici;
  • 15 cm 🙂 praz;
  • 50 g măsline Kalamata;
  • 3 linguri de capere mici (conservate în oţet);
  • 50 mL ulei de măsline;
  • sare şi piper după gust.

Cum procedaţi?

  • Spanacul se spală foarte bine, se îndepărtează cozile, iar frunzele se rup în bucăţi mici;
  • Ouăle se fierb tari şi se taie în sferturi;
  • Se scurge bine tonul de uleiul din conservă;
  • Se scurge şi se clăteşte porumbul;
  • Ceapa şi prazul se taie în rondele subţiri (1 – 2 mm);
  • Roşiile se feliază subţire;
  • Din zeama de lămâie, ulei, sare şi piper se prepară un sos citronette (dacă nu ştiţi cum, vă învaţă Maitre Aurelian);
  • Se amestecă bine într-un bol mare toate ingredientele salatei, iar la sfârşit se adaugă sosul citronette. Se dă la rece pentru 2 – 3 ore înainte de servire.

Pentru postare pe site-urile de socializare, aranjaţi ingredientele ca în fotografia de mai jos :D.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

4 thoughts on “Salată de ton cu spanac

  1. Pingback: Salată de ton cu spanac | Bacau Expres

  2. Pingback: Masa de Crăciun a bloggerului care n-a tăiat porcul | Food and beyond…

  3. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte, ca pentru Duminica Floriilor | Food and beyond…

  4. Pingback: Antreuri pentru mese festive – Salate | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.