O salată rapidă, fără prea multe şi complicate preparative (oricine ştie să fiarbă un ou sau să bată cu telul un amestec de ulei şi zeamă de lămâie 🙂 ). Pentru cei care nu iubesc spanacul (deşi ar trebui iubit, deoarece are multe principii active): îl puteţi înlocui cu salată verde sau rucola.
- 2 conserve de ton bucăţi în ulei, a 160 g/buc.;
- 1 legătură de spanac proaspăt;
- 5 – 6 fileuri de anşoa;
- 1 conservă de porumb boabe (140 g net);
- 5 ouă;
- 2 roşii medii;
- 1 lămâie (pentru suc);
- 2 cepe verzi mici;
- 2 cepe roşii mici;
- 15 cm 🙂 praz;
- 50 g măsline Kalamata;
- 3 linguri de capere mici (conservate în oţet);
- 50 mL ulei de măsline;
- sare şi piper după gust.
- Spanacul se spală foarte bine, se îndepărtează cozile, iar frunzele se rup în bucăţi mici;
- Ouăle se fierb tari şi se taie în sferturi;
- Se scurge bine tonul de uleiul din conservă;
- Se scurge şi se clăteşte porumbul;
- Ceapa şi prazul se taie în rondele subţiri (1 – 2 mm);
- Roşiile se feliază subţire;
- Din zeama de lămâie, ulei, sare şi piper se prepară un sos citronette (dacă nu ştiţi cum, vă învaţă Maitre Aurelian);
- Se amestecă bine într-un bol mare toate ingredientele salatei, iar la sfârşit se adaugă sosul citronette. Se dă la rece pentru 2 – 3 ore înainte de servire.
Pentru postare pe site-urile de socializare, aranjaţi ingredientele ca în fotografia de mai jos :D.
Pingback: Salată de ton cu spanac | Bacau Expres
Pingback: Masa de Crăciun a bloggerului care n-a tăiat porcul | Food and beyond…
Pingback: Peşte şi iarăşi peşte, ca pentru Duminica Floriilor | Food and beyond…
Pingback: Antreuri pentru mese festive – Salate | Food and beyond…