Salată de ton cu multe feluri de boabe

100În restaurantele cu pretenții n-o să mâncați NICIODATĂ așa ceva! (Oare?)

Făcând abstracție de firimiturile pe care am omis să le îndepărtez din farfurie, arată bine, are o cromatică plăcută, se pregătește rapid, o poate prepara oricine (dacă a deschis vreo conservă sau a curățat o ceapă verde la viața sa), este sățioasă, ba chiar și gustoasă.

Ce vă trebuie?

  • O conservă (180 g) de ton (bucăți) în ulei;
  • O conservă (330 g) de boabe de fasole roșie;
  • O conservă (330 g) de amestec de fasole și năut (Four Beans Salad);
  • O conservă (160 g) de boabe de porumb;
  • 3 – 4 fire de ceapă verde (poate fi albă sau roșie, ori le puteți combina);
  • 2 lingurițe de ulei de dovleac;
  • ½ lămâie (doar zeama);
  • Sare, piper – după gust.

Cum procedați?

  • Desfaceți conservele 😀 ;
  • Spălați și scurgeți bine boabele de fasole, porumb și năut;
  • Curățați și spălați ceapa, apoi tăiați-o rondele;
  • Amestecați într-un castron (bol) încăpător boabele cu bucățile de ton (cu tot cu uleiul din conservă), adăugați zeama de lămâie și uleiul de dovleac și asezonați cu sare și piper.

Dacă găsiți și o baghetă uscată prin zonă, o puteți felia și da 20 de minute la cuptor la 200˚C. Dă bine la prezentare :).
S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

P.S. Cantitățile utilizate sunt orientative. Din salata pregătită cu cantitățile mai sus amintite au mâncat două persoane flămânde și a mai și rămas (puțin, ce-i drept).