O salată a cărei “preparare” durează mai puțin decât mâncatul acesteia. Seamănă izbitor de mult cu asta, dar varianta actuală mi se pare ceva mai concisă.
Ce vă trebuie?
- 2 conserve mici (80 g/bucata) de ton bucăți în ulei, care conțin cam 100 g ton;
- 1 conservă (425 mL) mix de fasole boabe și năut în saramură;
- 1 conservă (440 mL) boabe de fasole roșie (kidney beans) în saramură;
- 1 conservă mică (80 g) boabe de porumb dulce;
- 1 ceapă roșie medie;
- 1 linguriță de oțet balsamic (opțional);
- ½ lingură de sare marină grunjoasă;
- Piper negru măcinat (opțional, după gust).
Cum procedați?
Curățăți ceapa, tăiați-o peștișori (julienne) și frecați-o cu sare. Eventual adăugați și un strop de oțet balsamic, apoi lăsați-o vreo 5 – 10 minute la marinat, direct în bolul în care pregătiți salata.
Turnați într-o strecurătoare conținutul conservelor de fasole, năut și porumb, spălați boabele sub jet de apă rece și lăsați-le să se scurgă bine.
Adăugați peste ceapa feliată conținutul conservelor de ton, inclusiv uleiul.
Adăugați boabele bine scurse, amestecați cu simț de răspundere și potriviți gustul final de sare și piper.
S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!
Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…