Salată de ton cu crudități: tije de țelină (apio), ceapă roșie, fenicul

100

Încă o salată construită pe principiul “când nu știi ce să mai gătești desfaci o conservă de ton și îi combini conținutul cu ce ai la îndemână”.

Una dintre binefacerile (fără ghilimele de data asta) Epocii de Aur este aceea că ne-a învățat să avem întotdeauna în casă alimente greu perisabile (conserve, făină, orez, ulei ș.a.m.d.). Am rămas cu această obișnuință indusă de teama că “dacă n-o să mai bage curând la Alimentara?”, iar ăsta este un lucru bun, pentru că poate oricând să ne lovească o calamitate (inundație, cutremur etc.), care va cam scoate din priorități aprovizionarea supermarketurilor. Nu zic să așteptați până atunci. Puteți încerca această combinație de ton cu crudități și neforțați de împrejurări.

Ce vă trebuie?

  • 1 conservă de ton (bucăți) în ulei (185 g);
  • 1 – 2 tije de țelină (apio);
  • 1 ceapă roșie;
  • ¼ bulb de fenicul;
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon;
  • ½ legătură de pătrunjel verde;
  • ½ lămâie (doar zeama);
  • Sare marină și piper mixt (alb, negru, roșu, verde) proaspăt râșnit – după gust.

Cum procedați?

  • Spălați bine țelina, feniculul, pătrunjelul, ceapa curățată;
  • Scurgeți uleiul din conserva de ton – păstrați din el doar ce aderă la bucățile de ton;
  • Tăiați ceapa și feniculul julien (peștișori), tijele de țelină în rondele subțiri, de 2 – 3 mm, iar pătrunjelul tocați-l mărunt;
  • Într-un castron încăpator amestecați bine toate ingredientele, fără a fărâmița prea tare tonul;
  • Asezonați salata cu sare, piper și zeamă de lămâie și dați-o la rece pentru cel puțin 30 de minute.

Se servește rece, simplă sau pe felii de baghetă prăjite.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

2 thoughts on “Salată de ton cu crudități: tije de țelină (apio), ceapă roșie, fenicul

  1. Pingback: Antreuri pentru mese festive – Salate | Food and beyond…

  2. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.