Salată de sfeclă roșie cu hrean

207O salată pe care o puteți pregăti oricând găsiți sfeclă roșie și hrean (cam din septembrie până hăt în decembrie). Nu-i prea greu de făcut, se păstrează bine timp îndelungat și poate însoți o sumedenie de feluri principale.

Ce vă trebuie?

  • 1,5 kg de sfeclă roșie;
  • 2 rădăcini de hrean;
  • 1 linguriță de oțet balsamic;
  • 1 linguriță de ulei de măsline;
  • Sare și piper – după gust.

Cum procedați?

  • Când cumpărați sfecla, alegeți sfecle mici, rotunde, cât mai apropiate ca dimensiuni – astfel alese se vor coace uniform;
  • Spălați sfeclele, apoi puneți-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați-le la cuptorul în prealabil preîncălzit la 200 – 220 ˚C;
  • Lăsați-le în cuptor 2 – 3 ore (cu cât sunt mai mari, cu atât vor trebui coapte mai mult), dar verificați-le din oră în oră dacă s-au copt (dacă sunt moi la atingere, înseamnă că sunt coapte);
  • Lăsați-le să se răcească, apoi curățați-le de coajă – ar fi bine să executați această operațiune cu mănuși de unică folosință, ca să nu lăsați amprente 😉 ;
  • Curățați și hreanul (dacă nu cumva ați fost prevăzători și ați cumpărat hrean gata curățat – prețul e același, 1 leu legătura);
  • Dați sfecla și hreanul prin răzătoare, amestecați-le bine și asezonați cu sare, piper, ulei și oțet.

Dacă vreți s-o păstrați mai mult timp, amestecați doar sfecla cu hreanul, puneți-i un strop de sare și unul de oțet, apoi îndesați-o bine în borcănele pe care le închideți etanș. După ce-ați început un borcan, păstrați-l la frigider.

În funcție de gusturi, puteți mări sau micșora cantitatea de hrean din salată. Într-un an, de exemplu, am obținut o salată extrem de picantă înlocuind hreanul cu pastă wasabi (o varietate de hrean japonez, care are o culoare verde intens). Excelentă!

Salata de sfeclă roșie cu hrean se potrivește de minune cu aproape toate tipurile de cărnuri fripte.

Click pe imaginile de mai jos și veți vedea cu ce bunătăți am combinat salata de sfeclă roșie cu hrean!

S-aveți poftă si să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Salată de sfeclă roșie cu hrean

  1. Pingback: Friptură de cangur | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.