Salată de ouă cu leurdă

200O salată de sezon. Merge foarte bine dacă v-au rămas / vă vor rămâne ouă roşii. Mare filozofie nu-i. Trebuie doar răbdare.

Ce vă trebuie?

  • 4 ouă fierte, tari;
  • 1 cartof potrivit, fiert în coajă;
  • o legătură mică de leurdă;
  • 2 – 3 fire de ceapă verde;
  • o lingură de maioneză normală sau light;
  • sare şi piper după gust.

Cum procedaţi?

  • Curăţaţi cartoful şi tăiaţi-l în cuburi mici, cam de 5 mm;
  • Spălaţi bine leurda şi tocaţi-o mărunt;
  • Procedaţi la fel şi cu ceapa verde;
  • Tăiaţi mărunt albuşurile de ou – aveţi grijă să păstraţi ¼ de ou pentru prezentare;
  • Sfărâmaţi gălbenuşurile;
  • Amestecaţi într-un bol cartoful cu leurda, ceapa, albuşuri, gălbenuşuri;
  • Adăugaţi 1 – 2 linguri de maioneză, cât să se lege compoziţia;
  • Potriviţi de sare şi piper.

Aranjaţi frumos opera de artă şi pozaţi-o înainte s-o mâncaţi! 😀

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

2 thoughts on “Salată de ouă cu leurdă

  1. Pingback: Cum valorificăm ouăle fierte de la Paște | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.