Salată de mai

100Deşi conserve de ton sau de porumb boabe găsiţi din ianuarie până-n decembrie şi retur, salată chinezească şi roşii olandeze de cauciuc – la fel, spanac proaspăt din grădină şi leurdă din pădure doar acum puteţi găsi. Aşa că merită încercată o astfel de salată cu „de toate” în ea (ca o şaormă ceva mai sănătoasă).

Ce am pus în ea?

  • conţinutul unei conserve de ton bucăţi în ulei vegetal (160/110 g);
  • conţinutul unei conserve de porumb boabe (170/140 g);
  • 4 fire de ceapă verde, tăiată rondele;
  • 4 frunze de spanac, 4 frunze de salată verde, 4 frunze de leurdă, toate tocate mai mărişor;
  • o roşie mai mare, tăiată în felii potrivite;
  • o felie de pâine de secară prăjită, tăiată cubuleţe (sau puteţi folosi crutoane);
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • zeama de la ½ lămâie;
  • sare şi piper mozaic – după gust.

Se amestecă bine (însă cu grijă, să nu sfărâmaţi prea tare tonul) toate ingredientele, mai puţin crutoanele, care se adaugă la sfârşit. Asta-i tot.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

2 thoughts on “Salată de mai

  1. Pingback: Supă-cremă de leurdă cu brânză și smântână | Food and beyond…

  2. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte, ca pentru Duminica Floriilor | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.