Salată de fasole albă cu cușcuș

100Zilele trecute am făcut niște cotlete de porc la cuptor, iar drept garnitură am pregătit niște cușcuș și niște ciuperci sotate. Se pare că n-am apreciat prea bine cât de tare o să se umfle cușcușul, așa că mi-au mai rămas vreo 4 – 5 linguri zdravene, pe care le-am păstrat la rece, neavând la vremea respectivă nici o idee de refolosire. Până la urmă, a apărut și ideea: o salată.

Ce vă trebuie?

  • 50 g cușcuș;
  • 1 conservă (400 g) fasole albă;
  • 1 ceapă roșie mică;
  • 3 fire de ceapă verde;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • ½ limetă (numai zeama);
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • Sare, piper, pudră de chilli – după gust.

Cum procedați?

Pentru a putea fi încorporat în salată, cușcușul trebuie mai întâi opărit. Este bine să urmați instrucțiunile de pe ambalajul acestuia. În cazul de față, cele 50 g cușcuș se pun într-un bol și se acoperă cu 70 mL apă fierbinte. Se lasă acoperit să se umfle vreme de 5 minute, apoi se afânează cu furculița. Se lasă să se răcească.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Se scurge fasolea din conservă și se spală în 2 – 3 ape;
  • Se curăță ceapa roșie și se toacă mărunt;
  • Ceapa albă se curăță, se spală  și apoi se tair în rondele mici, de 2 – 3 mm;
  • Pătrunjelul se spală, se scurge și se toacă mărunt;
  • Într-un vas încăpător se amestecă boabele de fasole, ceapa albă și cea roșie, cușcușul, pătrunjelul (ordinea de adăugare a ingredientelor este irelevantă);
  • Se asezonează amestecul cu zeamă de limetă (se poate înlocui cu zeamă de lămâie), ulei de măsline, sare marină proaspăt râșnită, piper mixt proaspăt măcinat și pudră de chilli.

Asta-i tot. Nu-i greu deloc.
S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.