Salată de cartofi noi

100O salată potrivită pentru acest sezon în care mai avem leurdă şi apar cartofii cei noi de la noi (nu cei importaţi). Se poate consuma ca fel independent sau poate fi servită drept garnitură pe lângă o felie de friptură rece.

Ce vă trebuie?

  • 1 kg cartofi noi, mici;
  • 300 g iaurt grecesc (10% grăsime);
  • 2 – 3 linguriţe de muştar de Dijon;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • ½ legătură de leurdă;
  • 1 legătură de mărar;
  • sare şi piper după gust.

Cum procedaţi?

  • Lăsaţi cartofii în apă cu sare grunjoasă cam o oră. În felul acesta se vor curăţa mult mai uşor cu peria (buretele) de sârmă;
  • Fierbeţi apoi cartofii în apă sărată (15 – 20 de minute, sau până sunt bine pătrunşi), scurgeţi-i şi tăiaţi-i în sferturi;
  • Spălaţi bine şi tocaţi la cuţit leurda şi mărarul;
  • Amestecaţi verdeaţa tocată cu iaurt şi muştar, omogenizaţi amestecul, potriviţi de ulei, sare şi piper;
  • Turnaţi sosul astfel obţinut peste cartofii asezonaţi cu sare şi piper, amestecaţi uşor fără zdrobiţi cartofii.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănatoşi!

3 thoughts on “Salată de cartofi noi

  1. Pingback: Pulpe de pui în bere la cuptor | Food and beyond…

  2. Pingback: Salată de cartofi noi cu iaurt grecesc și verdețuri | Food and beyond…

  3. Pingback: Cum să gătim cu leurdă | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.