Salată de cartofi cu ton și midii

O salată fără fasoane, nepretențioasă, care nu vă ține prea mult legați de aragaz. Cartofii și ouăle se pot fierbe cu o zi înainte și se pot ține la frigider până în momentul desăvârșirii capodoperei culinare. Chiar și începută de la zero, înjghebarea salatei durează mai puțin decât așteptatul unei comenzi de pizza livrată la domiciliu.

103

Ce vă trebuie?

  • 500 – 600 g cartofi albi, noi;
  • 4 ouă;
  • 1 – 2 conserve mici (85 g/buc) de ton în ulei (c-o fi de măsline, c-o fi de floarea-soarelui, este mai puțin important);
  • 1 conservă (120 g) de carne de midii în suc propriu;
  • ½ linguriță piper negru cu lămâie;
  • ½ lămâie – doar zeama;
  • 4 -5 fire de pătrunjel verde;
  • Sare marină – după gust.

Cum procedați?

Puneți ouăle (în prealabil spălate) la fiert în apă rece. Socotiți trei minute de când apa începe să clocotească, apoi luați-le de pe foc și mai lăsați-le încă două minute în apa în care au fiert. Răciți-le apoi sub jet de apă rece, curățați-le de coajă și tăiați-le în sferturi, pe lungime. Fierte în acest mod o să obțineți ouă cu albușul tare și cu gălbenușul cleios, chiar ușor lichid mai spre centrul oului.

101

104

Spălați cartofii și fierbeți-i în coajă, în apă în care ați pus o linguriță rasă de sare. Cam 12 – 17 minute ar trebui să fiarbă, ori până când furculița intră lejer în ei. Scurgeți-i și lăsați-i la răcit cât să-i puteți curăța fără a vă frige prea tare. Tăiați-i în cuburi cam de 2,5 × 2,5 × 2,5 cm și lăsați-i să se răcească complet.

102

109

Luați un bol mare în care puneți sferturile de ou, pe care le asezonați cu sare și piper negru cu lămâie.

105

Adăugați conținutul conservelor de ton și midii, inclusiv zemurile și uleiurile din acestea, apoi stoarceți jumătatea de lămâie.

107

108

Adăugați cartofii tăiți, amestecați totul cu simț de răspundere, iar la sfârșit adăugați pătrunjelul verde tocat și potriviți gustul final de lămâie, sare și piper.

110

111

112

Dacă vi se pare prea puțin ton în salată, mai puneți o conservă (mai precis conținutul unei conserve).

113

Ar fi bine ca, înainte de a vă apuca de mâncat, să țineți salata vreo două ceasuri la rece, în frigider. Au timp să se îmbine aromele.

114

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.