Salată de cartofi cu ton și măsline verzi

108

După ce timp de o săptămână n-am mai gătit nimic altceva decât “baguette-jambon- fromage-crudités”, am început cu ceva facil, pentru reintrarea în parametri normali. Drept pentru care, salată. Mai precis, salată cu salată (și) cu salată verde. Este genul de preparat ușor (atât de realizat, cât și de “consumat”), pe care îl recomand începătorilor într-ale bucătăriei. Iar dacă aveți probleme cu maioneza, după ce ați reușit să stricați măcar 5 ouă și un litru de ulei, puteți trece la nivelul următor: cumpărați maioneză gata preparată 🙂

Ce vă trebuie?

  • 2 – 3 cartofi albi mari, de preferință noi;
  • 1 cutie (300 g) de măsline verzi, umplute cu ton;
  • 1 conservă (185 g) de ton bucăți (în ulei sau în saramură);
  • 3 – 4 linguri de maioneză (pentru prepararea căreia aveți nevoie de: 1 gălbenuș crud, 1 lingură de muștar de Dijon cu semințe, 1 linguriță zeamă de lămâie, un praf de sare, 200 mL ulei de floarea soarelui);
  • Sare și piper – după gust.

Cum procedați?

  • Spălați bine cartofii și puneți-i la fiert în coajă în apă cu sare (cam 20 – 25 de minute de când începe să fiarbă apa);
  • Cât fierb cartofii, preparați maioneza:
    • Amestecați până se omogenizează gălbenușul cu muștarul, sarea și zeama de lămâie;
    • Turnați uleiul în fir subțire, în porțiuni mici, amestecând continuu până la încorporarea completă;
  • Lăsați cartofii să se răcească, îndepărtați coaja și tăiați-i în bucăți potrivite;
  • adăugați peste cartofi măslinele scurse de lichid, tonul bucăți, sare și piper (ambele proaspăt măcinate);
  • Adăugați maioneza și apoi amestecați ușor ca să nu sfărâmați (prea tare) cartofii și tonul.

Tocmai ați obținut o salată care merge foarte bine cu … salată: roșii, castraveți, ridichi, ceapă verde, salată verde, ulei de măsline, sare (în proporțiile pe care le doriți ori funcție de ce și cât găsiți la îndemână).

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

3 thoughts on “Salată de cartofi cu ton și măsline verzi

  1. Pingback: Salată de cartofi cu ton și măsline verzi | Bacau Expres

  2. Pingback: Dressing pentru salata de cartofi cu ceapă și ton | Food and beyond…

  3. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.