Salată de cartofi cu ghebe murate

100

O salată orientală – să-i zicem “clasică”, cred că știe toată lumea să pregătească (pentru orice eventualitate, aveți aici modalitatea de preparare). Mai jos, veți găsi o combinație între salata orientală și ciupercile cu maioneză. Știu că o combinație cartofi + ciuperci pare ciudată, dar dacă ciupercile sunt ghebe, iar acestea sunt și murate, s-ar putea ca această ciudățenie să devină acceptabilă, dacă nu chiar adorabilă.

Ce vă trebuie?

  • ¾ kg de cartofi pentru salată (cam 7 – 8 cartofi nu prea mari);
  • 300 g ghebe murate;
  • 1 ceapă roșie;
  • 100 g măsline Kalamata;
  • Maioneză preparată din: 1 gălbenuș fiert, 1 gălbenuș crud, 350 mL ulei de floarea soarelui, 1 lingură de muștar clasic, 1 linguriță zeamă de lâmâie; ¼ linguriță sare;
  • Sare, piper – după gust.

Cum procedați?

  • Fierbeți cartofii în coajă, în apă sărată, cam 15 minute (de când începe să fiarbă apa);
  • După ce s-au mai răcit, îi curățați de coajă și îi tăiați în bucăți potrivite (2 × 2 × 2 cm);
  • Curățați ceapa și tăiați-o julien (peștișori);
  • Spălați foarte bine ghebele și lăsați-le la scurs (eu am folosit ghebele dar și ceapa albă dintr-un borcan de murături asortate);
  • Amestecați cartofii tăiați și răciți cu ghebele, ceapa și maioneza (dacă vă e teamă că o să se taie, procedați ca aici), potriviți de sare și piper, adăugați măslinele.

Maioneză nu trebuie să puneți prea multă, doar cât să lege componentele salatei.

Ce vedeți în poze este deja prea mult; este un exemplu de AȘA NU! 😀

Dați-o la rece pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire. N-o mâncați cu pâine și nici seara târziu. Prietenii știu de ce! 😉

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

One thought on “Salată de cartofi cu ghebe murate

  1. Pingback: Cum conservăm ghebele? | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.